Klanten beoordelen ons met een 9,2

4.8/5
Voor 13:30 besteld, vandaag verzonden, anders morgen

Het ontstaan van de schoenlepel

Het is helaas in de loop der tijd verloren gegaan wie de schoenlepel heeft ontworpen. Dat het een voorwerp is wat al jaren wordt gebruikt is wel zeker. Zelfs in het rijksmuseum ligt een schoenlepel te pronken voor zijn bezoekers.

 

Schoenlepels lenen zich ook uitstekend voor de kwalitatief goede schoenenwinkels om te laten bedrukken met een logo en mee te geven aan hun klanten. Vaak gaat het hier echter wel om de standaard plastic variant. Ondanks dat we over de geschiedenis van de schoenlepel niet zoveel weten is er toch nog wel een zekerheid: de schoenlepel is niet meer weg te denken uit onze samenleving en vooral voor de wat oudere mensen, of schoenliefhebbers die wat medische problemen ondervinden, een ideale uitkomst.

 

Het is een hulpmiddel wat in vele soorten en maten verkrijgbaar is, maar vooral de uittrekbare schoenlepel is een uitkomst. Met de schoenlepel staat ook u immers in een mum van tijd weer stevig in uw schoenen!

Wat is een schoenlepel?

Een schoenlepel is een voorwerp dat u kunt gebruiken wanneer u wat moeilijker de schoen aan krijgt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij nieuwe schoenen, of wanneer u zelf niet zo goed kunt bukken.

 

De schoenlepel heeft aan de onderkant de vorm van een lepel. Door deze in de schoen te steken en de hak langs de schoenlepel te laten glijden kunt u met een simpele beweging de schoen aan trekken. Een schoenlepel wordt gemaakt van plastic, maar kan ook van metaal gemaakt zijn. In de meeste, betere schoenwinkels zijn vaak schoenlepels voor handen die u kunt gebruiken wanneer u op zoek bent naar nieuwe schoenen.

Waarom zou u een schoenlepel gebruiken?

Vooral nieuwe schoenen kunnen nog wel eens krap zijn in het begin. Ze zijn dan nog niet uitgelopen en moeten zich nog vormen naar uw voet. Het kan dan soms erg lastig zijn om een schoen aan te krijgen. Bij sneakers en andere schoenen van stof gaat dit erg gemakkelijk. Deze zijn goed open te vouwen zodat uw voet er in past. Bij leren herenschoenen en pumps voor dames is dit dus een ander verhaal. Hierbij kan de schoenlepel uitkomst bieden.

Waarom de uittrekbare schoenlepel?

Een schoenlepel is natuurlijk ideaal voor het aantrekken van de schoenen. De normale schoenlepel is echter niet zo lang en vaak moet u er dan toch even bij bukken om uw schoenen aan te trekken. Een schoen aantrekken met een schoenlepel gebeurt ook meestal staand.

Zeker wanneer u problemen heeft met bukken kan het vervelend zijn om de schoenlepel te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan mensen met rugklachten of de wat gezette persoon of zwangere vrouw, waarbij de buik soms in de weg zit. Ook mensen met knie klachten kunnen wat moeilijker bukken waardoor het gebruik van de schoenlepel niet altijd uitkomst biedt.

Moeten deze mensen dan maar gewoon alleen sportschoenen dragen? Nee natuurlijk niet! De uitkomst is de uittrekbare schoenlepel! Deze uittrekbare schoenlepel is ingeschoven 32 centimeter, maar kunt u volledig uitschuiven tot een lengte van 79 centimeter. Op die manier kunt u dus rechtop blijven staan als u de schoenen aan trekt. Met deze metalen schoenlepel hoeft u dus voortaan niet meer te bukken om de schoenen aan te trekken!

Schoenen aantrekken, we doen het allemaal bijna dagelijks. Voor de ene persoon een bijna automatische handeling, voor de ander elke dag weer een gedoe. Vooral wanneer u te kampen heeft met wat lichamelijke klachten, zoals moeilijk kunnen bukken, kan aantrekken van uw schoenen een heel gedoe zijn. Maar er is een oplossing! De lange schoenlepel. En om het u nog gemakkelijker te maken is er nu ook de uittrekbare schoenlepel welke u uittrekt tot wel 79 cm.

Scroll naar top